Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

OΣΦΠ-ΑΕΚ



Η ώρα για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του 2010 έφτασε. Ολυμπιακός και ΑΕΚ συγκρούονται απόψε στο γήπεδο Καραϊσκάκη (19:00, ΝΕΤ) και θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι σκέψεις των δύο προπονητών.


Τo παιχνίδι θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως το ντέρμπι των επιστροφών. Στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού επανέρχεται μετά από δύο και πλέον μήνες ο Ντιόγο ο οποίος αποθεραπεύτηκε και είναι απόλυτα έτοιμος να προσφέρει. Στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ από την άλλη πλευρά θα δούμε μετά από σχεδόν πέντε μήνες τον Ρέφικ Τζιμπούρ που συνεχίζει μέχρι νεωτέρας στην Ενωση.

Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες έχουν πολύ συγκεκριμένες βαθμολογικές επιδιώξεις. Ο Ολυμπιακός επιθυμεί σφόδρα να παραμείνει σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και, γιατί όχι, να εκμεταλλευτεί μία πιθανή γκέλα του αιώνιου αντιπάλου του. Στην ΑΕΚ γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για χαμένους βαθμούς καθώς κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου η πορείας της ομάδας ήταν κάκιστη. Αρα λοιπόν η Ενωση, αν επιθυμεί να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις, θα πρέπει σε κάθε παιχνίδι να αναζητά τους τρεις βαθμούς.

Οι σκέψεις των προπονητών

Η παρουσία του Ντιόγο δίνει τη δυνατότητα στον Ζίκο να παίξει επιθετικά και να χρησιμοποιήσει το 4-4-2. Παρτενέτ του Βραζιλιάνου στράικερ στην επίθεση αναμένεται να είναι ο Μήτρογλου ενώ τη θέση του τραυματία Ντουντού αναμένεται να καλύψει ο νεαρός Κατσικογιάννης (τα άλλα δύο κλασικά αμυντικά χαφ του Ολυμπιακού, Στολτίδης και Λεντέσμα, τέθηκαν εκτός μάχης). Κατά τα άλλα, δεν αναμένονται εκπλήξεις.

Η πιθανή εντεκάδα του Ολυμπιακού: Νικοπολίδης, Τορορίδης, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α.Παπαδόπουλος, Κατσικογιάννης, Μαρέσκα, Οσκαρ, Γκαλέτι, Μήτρογλου, Ντιόγο.

O Nτούσαν Μπάγεβιτς από την πλευρά του θα προτιμήσει ένα φουλ επιθετικό σχήμα με στόχο να αιφνιδιάσει. Στην επίθεση θα πάρουν θέση οι Τζιμπούρ και Μπλάνκο ενώ στα πλάγια θα παίξουν οι Σκόκο και Μαντούκα. Το 4-4-2 δύσκολα θα διαφοροποιηθεί εκτός και αν οι ανάγκες του αγώνα το απαιτήσουν.

Η πιθανή εντεκάδα της ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Γιάχιτς, Καφές, Μαντούκα, Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο.

Η παράδοση

Στις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ με γηπεδούχους τους ερυθρόλευκους τη μερίδα του λέοντος κατέχει η ομάδα του Πειραιά. Σε 50 αναμετρήσεις, ο Ολυμπιακός μετράει 26 νίκες, η ΑΕΚ 13 ενώ 11 ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή.

http://contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/259717.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου