Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ο Ρονάλντο πήρε το βραβείο "Φέρεντς Πούσκας" για το καλύτερο γκολ της χρονιάς (vids)

Μποορεί ο Λιονέλ Μέσι να του στέρησε τη χαρά να αναδειχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κορυφαίος ποδοσφαιριστής από τη FIFA, αλλά το παλμαρέ του Κριστιάνο Ρονάλντο κοσμεί από το βράδυ της Δευτέρας (21/12) το βραβείο "Φέρεντς Πούσκας" για το ωραιότερο γκολ της χρονιάς.Ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το βραβείο χάρη στο γκολ που πέτυχε στις 15 Απριλίου 2009 στον επαναληπτικό προημιτελικό του Champions League μεταξύ της Πόρτο και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ντραγκάο". Εκείνο το ασύλληπτο σουτ από τα 40 μέτρα χάρισε στην τότε ομάδα του τη νίκη (01-) και το εισιτήριο για την τελική τετράδα.


"Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το βραβείο, αποτελεί τεράστια τιμή για εμένα. Ηταν απίστευτο, ένα φανταστικό γκολ. Εάν με ρωτήσετε πώς κατάφερα να πετύχω πένα τέτοιο γκολ, δεν θα μπορέσω να σας απαντήσω. Απλά σουτάρεις με δύναμη και βλέπεις τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα" , δήλωσε ο Ρονάλντο.

Περισσότεροι από 120.000 φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη σχετική ψηφοφορία της FIFA και να διαλέξουν ένα από τα 10 υποψήφια γκολ. Το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο συγκέντρωσε το 17,68% αφήνοντας δεύτερο εκείνο του Αντρές Ινιέστα με 15,64%. Η τρίτη θέση πήγε στον Βραζιλιάνο, Γκραφίτε της Βόλφσμπουργκ (13,39%) και την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν ο Ισραηλινός, Ελιράν Ατάρ (13,36%) και ο Ισπανός, Φερνάντο Τόρες (9,44%).

Το καλύτερο γκολ του 2009 από τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Τα δέκα υποψήφια γκολ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου